Toreby sogn på 7049 ha, heraf ca. 1500 ha skov, er stiftets største. Fra 1970 til og med 2006 var det Nykøbing F. kommunes lollandske del og fra 2007 er sognet en del af Guldborgsund Kommune. Indbyggere: 5260 heraf 4498 medlemmer af folkekirken i januar 2012.  Nyeste statistik fra "sogn.dk" kan ses ved klik her.
Der er ingen kirkedistriktsdeling i sognet.

Toreby landsby med kirken ligger centralt.
Flintinge har oldtidsminder og Grænge er stationsby.
Sognet ud til Guldborgsund grænser i syd til Kettinge, i vest til Radsted, i nord til Majbølle sogn.
Siden middelalderen har sognet haft herregården Fuglsang, som Toreby kirke afløstes fra i 1962.
I sognet ligger også Sønderskovhjemmet for hjemløse mænd. Hjemmet er fra 1918.
I 1988 købte menighedsrådet Toreby gl. Rytterskole nær kirken til kirkekontor og andet kirkeligt arbejde.

Rytterskolen

Toreby Kirke

Toreby Kirke fra 11-1200-tallet er treskibet og rigt udsmykket. I korsgruppen er Maria og Johannes fra 1250 og Jesus fra 1325. Kalkmalerierne er fra 1400. Alterbilledet af Pietro Perugino/Albert Küchler er fra 1495/1849. Klokkerne fra 1588 og 1595 og prædikestolen af Jørgen Ringnis fra 1645.

Provstiudvalget har taget initiativ til et filmprojekt, hvor filmfotograf  Erik Thorsen i samarbejde med de enkelte menighedsråd har optaget en lille film om hver af provstiets kirker.

Filmene kan ses på YouTube -  se filmen om Toreby Kirke

Toreby Kirke

Sundkirken
Sundkirkens første del med menighedssal og bilokaler er bygget i 1983. I 70'erne og 80'erne skete en betydelig vækst i befolkningen. Gudstjenester er holdt siden 1970 på Sundskolen, fra 1983 i kirkecentret. I 1993 blev menighedssalen indviet til kirke.

Det nye, større kirkerum er med klokketårn og bilokaler. Det blev indviet til kirke i 2002. Det er stilrent, rektangulært med lys fra små og store vinduer. Væggene inde er vandskurede og hvidmalede. Gulvet er granit og grantræ. Alteret er bornholmsk granit, som brydes af et guldbelagt kors. I sydsiden er glasmosaikker, hvis motiver er: Langfredag og Påskemorgen.

Filmene kan ses på YouTube - se filmen om Sundkirken

Sundkirken