Og indsamlingen går i denne uge til ....

af sognepræst Christina Mielcke

Der har altid været indsamlinger i kirkerne til dem, der ikke har til dagen og vejen. Til gode formål af forskellig slags, og det er jo op til det enkelte menighedsråd eller præsterne ved kirken at beslutte, hvad sådan et godt formål så er. Det kan være alt fra at dele Bibelen ud til fattige kristne i Østeuropa, til nødhjælp ved sultkatastrofer i Afrika og hjælp til hjemløse i Danmark. En del af pengene går til missionsselskaber. Det betyder ikke, at de indsamlede penge skal betale for en dommedagsprædikant, der udsendes til verdens fjerneste afkroge for at tale dunder til de stakkels hedninge. Den tid er forbi. Nu går pengene i stedet til skoleprojekter, arbejde for at skaffe rent drikkevand eller uddannelse af mennesker, der kan tage vare på deres egne og andres menneskerettigheder. Det er bestemt gode formål og helt i Jesu ånd, at hjælpe mennesker, vi ikke kender og ikke nødvendigvis bor lige ved siden af. Tænk bare på historien om den barmhjertige samaritaner. (Luk 10,25 -37)

Men vi skal også hjælpe dem, der bor lige ved siden af os i vort eget sogn. Der er en del mennesker også hos os i Toreby Sogn, som har svært ved at få pengene til at strække til. Ofte er det fordi de har mistet deres arbejde eller har været så uheldige at blive alvorligt syge, så de må leve af en førtidspension. Det er bestemt ikke noget, man bliver velhavende af, og når julen nærmer sig, eller børnene skal konfirmeres, så står disse mennesker måske i den fortvivlende situation, at der ikke er penge til juletræ, gaver eller det pæne tøj og nye sko. Eller måske har man ikke penge tilovers, så børnene kan komme på weekendtur til Møllevang. Her kan Toreby Sogns menighedspleje række en hjælpende hånd. Vi er kun en lille menighedspleje med få midler, for de penge, vi har til rådighed, er samlet ind i kirkens indsamlingsbøsser hen over året.

Derfor er vi glade for hver eneste krone, der bliver lagt i kirkebøssen. Det hjælper os med at hjælpe andre mennesker, der virkelig har brug for det. Det er kun små beløb, vi kan dele ud, men de vækker stor glæde. Det er det jeres penge går til, når I støtter kirkens indsamlinger. Det synes vi, præster, menighedsråd og menighedsplejen, er et godt formål. Vi håber, I er enige.

Havde du glemt pungen, da du sidst var kirke, eller kunne du ikke finde kirkebøssen?

Fortvivl ikke! Du kan støtte Toreby Sogns menighedspleje ved at overføre penge til dette kontonummer:

(reg. nr.) 2650    (konto nr.) 4381 159 472

Tak for din hjælp.